The Village

The Village is een collectief dat feesten organiseert in regio Horst a/d Maas, met focus op exclusiviteit, locatie en elektronische muziek.

Voor de festival editie in 2018 wou ik de focus in media verleggen naar digitale media. Focus op motion en 3d, met een moderne take op banieren en vlaggen zoals die in de Middeleeuwen kastelen en menigtes sierden.

Twee podia onder de vlag van The Village, verschillende DJ’s onder de vlag van het podium, verschillende genres onder de vlag van de artiest.

Verder heb ik de conventies van de timetable letterlijk proberen te verdraaien, door ‘m minder leesbaar te maken. Gedacht: ben waar je wilt zijn en leef in het moment, niet in een schema.

Na een tijdje zonder grote festival editie werd een mooie locatie gevonden in de Kasteelruïne in Horst. Voor deze editie koos ik voor een look die de locatie zelf flink in het zonnetje kon zetten.

In 2017 werd er een editie in een romney loods georganiseerd. Ook hiervoor maakte ik de huisstijl.

Voor The Village Festival 2014 maakte ik samen met Jack Baeten een animatie waarin de lineup onthuld werd. Het voornaamste discipline dat hieraan te pas kwam was frame-by-frame handgetekende animatie. Voor sommige scenes werden 3D-referenties gebruikt.

3D-animaties & rotoscoping
Jack Baeten
Jaar
2014 - 2019
Opdrachtgever
Stichting The Village